3 arcápolási hiba, amit a profik is elkövetnek!

Egy jó arcápolási rutin reggel és este is igénybe vesz jó néhány percet a mindennapjainkból, de nem mindegy, hogy hosszútávon milyen lépéseket is végzünk el folyamatosan. A kozmetikai piac sokszínű kínálatában a legtöbben elvesznek és nem tudják felmérni megfelelően a piacot a bőrük igényeinek megfelelően. Mindezek mellett van, hogy a legprofibb összetevővel rendelkező krémek mellett egy jól felépített rutinnál is vannak becsúszott hibák, amik összességében negatív hatást gyakorolnak az egészségesnek hitt bőrképünk számára.
Fényvédelem, arctisztítás - 3 hiba, amit profiként is elkövetünk az arcápolás során

Egy jó arcápolási rutin reggel és este is igénybe vesz jó néhány percet a mindennapjainkból, de nem mindegy, hogy hosszútávon milyen lépéseket is végzünk el folyamatosan. A kozmetikai piac sokszínű kínálatában a legtöbben elvesznek és nem tudják szakszerűen felmérni a piacot a bőrük igényeinek megfelelően. Mindezek mellett van, hogy a legprofibb összetevővel rendelkező krémek mellett egy jól felépített rutinnál is vannak becsúszott hibák, amik összességében negatív hatást gyakorolnak az egészségesnek hitt bőrképre.

A professzionális bőrápoláson túl, vannak olyan finom hangolások az arcápolási rutinokban, amelyekre érdemes odafigyelnünk, ha nem szeretnénk feleslegesen nyúzni az arcbőrünket és ezáltal újabb barázdákat kreálni. Ezen praktikák nagy része, szinte semmibe sem kerül, csak egy kis extra odafigyelést igényelnek.

  • Ne dörzsöld a szemed környékét!

Sminklemosásnál általános hiba szokott lenni, hogy a legtöbbünk dörzsölés útján próbálja leszedni a szempillaspirált a micellás vízzel átitatott vattakorong segítségével. Ezzel a technikával sajnos az a baj, hogy mivel a szem körüli bőr a legvékonyabb, így a folyamatos csiszolással elősegítjük az apró mimikai ráncok képződését. A helyes technika inkább, a leitatás és a lapogatás lenne!

  • A termékeket a nyakra és a dekoltázsra is fel kell kenni!

A bőrünk hidratálása és ápolása nem áll meg az arcbőrünknél. Az első ráncok mindenkinek a nyak részen jelenik meg és a bőröregedés jelei is számottevően mutatkoznak ezen a tájékon. Érdemes a jól bevált krémeinket, anti-aging szérumainkat, de még a fényvédőnket is levinni egészen a mell vonaláig.

  • A nem megfelelő fényvédő használata!

A bőr öregedése 80%-ban a káros napsugárzás miatt következik be, éppen ezért elengedhetetlen a napvédő krém megfelelő használatának az elsajátítása és az elvi mennyiség felvitele. A szakértők szerint, egy negyed teáskanálnyi adag lenne az ideális mennyiség reggelente az arcra, aminek a felkenését kétóránként kötelező lenne újrakenni.

Kapcsolódó cikkek

4 dolog, ami miatt gyorsabban ráncosodunk

4 dolog, ami miatt gyorsabban ráncosodunk

Az öregedés egy természetes folyamat, de ezt mi magunk fel is gyorsíthatjuk.

Mi a titka a hollywoodi sztárok mosolyának? Eláruljuk!

Mi a titka a hollywoodi sztárok mosolyának? Eláruljuk!

A hollywoodi mosoly azokat a tökéletesen fehér, egyenes és ragyogó fogakat jelenti, amelyeket a hírességek gyakran büszkén mutatnak a vörös szőnyegen és a filmvásznon.

Már nem álom a kegyetlenségtől mentes szépségápolás

Már nem álom a kegyetlenségtől mentes szépségápolás

A Kevin Murphy etikus döntéseit sok más fodrászati márkának is érdemes lenne követnie.