3 tévhit az ajakfeltöltésről

Talán Önnek is feltűnt, hogy az utóbbi időben egyre keresettebb orvosesztétikai eljárás lett az ajakfeltöltés, amely teltebb, fiatalosabb ajkakat ígér. Miközben a hyaluronsavas ajakfeltöltés népszerűsége megugrott, számos tévhit is felmerült, ami bizonytalanságot, félretájékozódást eredményezhet. Ebben a cikkben három általános mítoszt oszlatunk el az ajakfeltöltéssel kapcsolatban.
3 tévhit az ajakfeltöltésről

Mit is értünk pontosan hyaluronsavas ajakfeltöltés alatt?

Mielőtt belemerülnénk a tévhitekbe, fontos tisztázni az ajakfeltöltés alapjait. A hyaluronsav a szervezetben is megtalálható, természetes anyag, amely kulcsszerepet játszik a bőr hidratáltságának, feszességének, térfogatának megőrzésében. Ha ajaktöltésről van szó, a hyaluronsav biztonságos és hatékony módja a telt, természetes hatású ajkak elérésének.

Az ajakfeltöltésnek több különböző célja is lehet, azonban minden esetben fontos azt tudnia, hogy az ajkakról nem beszélhetünk teljesen különálló részként, az arc egészébe kell hogy illeszkedjen, így a környezetének vizsgálata és szükség szerint kezelése elengedhetetlen, ha természetes, optimális eredményt szeretnénk elérni.

A leggyakoribb célok az arc arányainak optikai javítása, a teltebb ajkak elérése, az ajak arányainak javítása, az ajkak asszimmetriájának kiküszöbölése, az ajak pozíciójának javítása, az ínymosoly megszüntetése és az ajak fiatalítása.

Az ajakfeltöltés, ahogyan a legtöbb orvosesztétikai beavatkozás sem sablonokra épül: nincs két egyforma arc, ahogyan nincsen két egyforma ajak sem, így minden páciensnél egyedi kezelést valósítanak meg az orvosok a célok elérése érdekében.

A megfelelő terv kialakításával, az ideális mennyiségű töltőanyaggal és szakértő orvossal ajakfeltöltése természetes megjelenésű lesz, az arányos ajkak elérésére helyezi a hangsúlyt, amely az egész arcot ragyogóvá teheti.


Tévhitek, amelyek lehet, hogy Önt is megtévesztették:


1. tévhit: Az ajakfeltöltés mindig természetellenes

Az egyik elterjedt tévhit az ajakfeltöltéssel kapcsolatban, hogy sokan félnek attól, hogy természetellenesen telt és túlzott ajkakkal távoznak a klinikáról.

A hozzáértő szakemberek tisztában vannak az egyensúly és a harmónia fontosságával, és az eljárást úgy alakítják ki, hogy az új ajkak a páciens egyedi arcvonásait tökéletesen kiegészítsék, ne uralják az egész arcot..

Kulcsfontosságú, hogy nyíltan kommunikáljon az orvosával, és egyértelműen kifejezze a kívánt eredményt. Egy képzett szakember együttműködik Önnel annak érdekében, hogy az ajakfeltöltés összhangban legyen az Ön elvárásaival, és kiegészítse arcszerkezetét. Olyan finom, elegáns eredmények elérésére is van lehetőség manapság, amelyek inkább kiemelik természetes szépségét, mintsem elhomályosítják azt.


2. tévhit: Az ajakfeltöltés fájdalmas és kínzó mellékhatásai vannak

Egy másik gyakori tévhit az ajakfeltöltési eljáráshoz kapcsolódó fájdalom és mellékhatások körül forog.

Bár az eljárás minimálisan invazív, az érzéstelenítőnek köszönhetően a fájdalom minimalizálható.

Minden tűvel végzett kezelésnek van kockázata, valamint számolni kell esetleges szövődmény lehetőségével is, ám ez szakszerű kezelésnél kifejezetten ritka, de esetlegesen további orvosi beavatkozást igényel, ezekről a kezelést megelőző konzultáción minden páciens tájékoztatást kap.

A kezelést követően szinte minden esetben duzzanatot tapasztalhatunk ajaktöltés esetében, ez hűtéssel csökkenthető, valamint a bevérzés is előfordulhat ám ez a következő nap már korrektorral elfedhető.


3. tévhit: Az ajakfeltöltés csak az extrém szépségeknek való

Az utolsó tévhit, amit szerintünk mindenképpen érdemes boncolgatni, hogy sokak szerint ajakfeltöltésen kizárólag a drámai változásokra vágyó egyének vegyenek részt, akik extrém megjelenésre vágynak.

A valóságban az ajakfeltöltés egy sokoldalú eljárás, amely különféle preferenciákra szabható, a finom formázástól egészen a szembetűnőbb változásokig. A cél az, hogy olyan eredményt érjen el, amely összhangban van az Ön személyes esztétikai céljaival, legyen szó enyhe teltségről vagy határozottabb ajakkontúrról, akár esztétikai hiba korrekciójáról (pl. asszimetria, ínymosoly )

Az orvosok különböző minőségű és mennyiségű töltőanyagot használnak különböző technikák alkalmazásával, stratégiailag a kívánt eredmény elérése érdekében, miközben megőrzik a természetes megjelenést.

Az alábbi tévhitek tehát ne bizonytalanítsák el Önt sem - tájékozódjon hiteles forrásokból, kérdezze bátran orvosát, aki az előzetes lépésekről, a folyamatról és az utókezelésről is részletes információkkal tud szolgálni.

Bízza magát tapasztalt orvosokra, ha ajakfeltöltésről van szó!

A Porta Bella Vita orvosesztétikai klinika megfelelő választás lehet az Ön számára, amennyiben olyan természetes hatású, biztonságos orvosesztétikai szolgáltatásokat keres, mint például a hyaluronsavas ajakfeltöltés.

Több mint 10 éve az esztétikai klinika elkötelezett a minőségben és az ügyfelek maximális elégedettségének elérésében is, emellett pedig a professzionális kezelések nyújtása is folyamatosan a fókuszban van, ahogyan a megújulás is.

Széleskörű szolgáltatásaik közé tartoznak az ajakfeltöltés mellett a különböző testkezelések, arckezelések, és a bőrrel kapcsolatos esztétikai problémákra megoldást nyújtó eljárások sokasága is.

A Porta Bella Vita csapata hisz a zökkenőmentes kommunikációban, így átfogó konzultációt biztosítanak az Ön számára, amely során kiemelt figyelmet tulajdonítanak Önnek, így az ajakfeltöltéssel kapcsolatban is alapos tájékoztatásra számíthat.

Bőrápoláshoz szerezne be minőségi termékeket? Webshopjuk kínálatából bátran válogathat!

A Porta Bella Vita csapata szeretettel várja Önt!

Kapcsolódó cikkek

4 dolog, ami miatt gyorsabban ráncosodunk

4 dolog, ami miatt gyorsabban ráncosodunk

Az öregedés egy természetes folyamat, de ezt mi magunk fel is gyorsíthatjuk.

Már nem álom a kegyetlenségtől mentes szépségápolás

Már nem álom a kegyetlenségtől mentes szépségápolás

A Kevin Murphy etikus döntéseit sok más fodrászati márkának is érdemes lenne követnie.

Fényvédelem, arctisztítás - 3 hiba, amit profiként is elkövetünk az arcápolás során

3 arcápolási hiba, amit a profik is elkövetnek!

3 arcápolási hiba, amit professzionális bőrápolóként is elkövetünk.