4 dolog, ami miatt gyorsabban ráncosodunk

A ráncokat senki nem várja tárt karokkal, főleg nem a nők, hiszen tőlük szinte elvárás a sima, puha és lágy arcvonások. A hétköznapok forgatagában azonban, van néhány általános szokás, amiket ha tudat alatt végezve is, de mind elősegítik a ráncok korai megjelenését.
4 dolog, ami miatt gyorsabban ráncosodunk

A ráncokat semmilyen formában nem tudjuk megelőzni, csak a megjelenésüket tudjuk késleltetni. A kozmetikai cégek ezernyi brandet alapítottak már, amelyek nap, mint nap azért küzdenek, hogy elhitessék velünk ennek az ellenkezőjét. A reklámokban szereplő sima, gondtalan arcú nők, a tökéletes külsővel rendelkező sikeres üzletasszonyok, mind-mind sima arcbőrrel párosulnak, legalábbis az eladni kívánt kampányokban mindenképpen. A genetika és a tudatos bőrápolás kiemelendősége mellett, vannak olyan berögzött szokások, mindennapos lépések, amelyek felgyorsíthatják a bőr öregedését, ráncosodását. Ezekre olykor nem is gondolnánk, pedig hosszútávon nagyon sok kárt tehetünk általuk a bőr állapotában.

1.Dohányzás!

A dohányzás bőrgyilkos, hiszen rontja a legnagyobb szervünk oxigénellátását, így a kollagéntermelési folyamatok is idő előtt lelassulnak. A korai ráncok is elmélyülhetnek és a fakó, száraz bőr is még inkább jellemzőbb lehet annál, aki rendszeresen cigarettát szív.

2. A megfelelő fényvédelem hiánya!

A bőr öregedéséért 80%-ban a napsugárzás a felelős. Ennek kapcsán, ha nem használunk napi szinten megfelelő mennyiségű fényvédőt, akkor az erős UVA sugarak roncsolják a bőr kötőszöveteit, hiperpigmentációt és ráncokat okozva ezáltal. A fényvédő krémet az év 365 napján kell használni és lehetőség szerint, a nap folyamán többször újra is kell kenni ahhoz, hogy hosszantartó védelmet nyújtson.

3. Állandó stresszhelyzet!

Az állandó jelleggel fennálló stressz is felgyorsítja a bőr öregedését, amihez minden esetben társulnak egyéb problémák is, amik ezt a helyzetet csak rosszabbítják. Az inszomnia, a depresszió és még számos feldolgozatlan lelki sérelem szerepet játszhat a stressz folytonos megjelenésében és ezáltal a szarkalábak gyakoriságában is.

4. A mozgás hiánya és a rendszertelen, egészségtelen étkezés!

A feszes és rugalmas bőr megőrzése végett fontos lenne heti rendszerességgel a sportolásra is időt szánni. A gyorséttermi falatok is problémát okozhatnak, ugyanis a gyorsan felszívódó szénhidrátok könnyedén eredményeznek pattanásokat, mitesszereket és olykor korai bőrbetörést is.

Kapcsolódó cikkek

Mi a titka a hollywoodi sztárok mosolyának? Eláruljuk!

Mi a titka a hollywoodi sztárok mosolyának? Eláruljuk!

A hollywoodi mosoly azokat a tökéletesen fehér, egyenes és ragyogó fogakat jelenti, amelyeket a hírességek gyakran büszkén mutatnak a vörös szőnyegen és a filmvásznon.

3 tévhit az ajakfeltöltésről

3 tévhit az ajakfeltöltésről

Talán Önnek is feltűnt, hogy az utóbbi időben egyre keresettebb orvosesztétikai eljárás lett az ajakfeltöltés, amely teltebb, fiatalosabb ajkakat ígér.

4 dolog, ami miatt gyorsabban ráncosodunk

4 dolog, ami miatt gyorsabban ráncosodunk

Az öregedés egy természetes folyamat, de ezt mi magunk fel is gyorsíthatjuk.