Kézbőr – hogyan kell ápolni? Minden a kézápolásról lépésről lépésre

Amikor bőrápolásról esik szó, akkor a kézápolás kicsit háttérbe szorul, pedig a kezünk, különösen a kézfejünk bőre nagyon érzékeny a környezeti és egyéb hatásokra. Mutatjuk is, hogyan és mivel ápoljuk ezt a testrészünket!
Kézbőr – hogyan kell ápolni? Minden a kézápolásról lépésről lépésre

A kézápolás a kézmosással kezdődik

A bőrápolási rutin első lépése a kézmosás. Kézmosáskor kerüljük a forró vizet, mert ez tovább szárítja a bőrt. Használjunk hidratáló kézszappant, amely segít a bőr pH-értékének helyreállításában. A szappan tartalmazzon olyan gyengéd összetevőket, mint például aloe vera, shea vaj, olajok, amelyek kiemelt hidratáló hatásokkal rendelkeznek.

A kézmosás tehát a kézápolás első lépése. Azonban nem csak a kéz tisztítása kulcsfontosságú, hanem a körmöké is. A rendszeres körömápolás nem csak a körömvágást és reszelést foglalja magába, hanem a köröm körüli bőr, a kutikula gondozását és ápolását is. Ezt hivatottak segíteni a kutikula olajak, amely puhává és hidratálttá varázsolja a bőrt. Használjuk minden este rutinszerűen, a kézápoló krém használata előtt. Kézápoló termékeket a Cosibella oldalon is találunk.

A hidratálás biztosítja a kéz puhaságát

Ha szeretnénk, hogy a kézbőrünk is megőrizze rugalmas és puha textúráját, akkor kézmosást követően mindig hidratáljunk. Ha ez nem lehetséges, akkor legalább lefekvés előtt kenjük be könnyedebb, vagy zsírosabb hidratáló krémmel. A megfelelő kézrém kiválasztása mindig a bőr állapotától és a bőrtípusától függ. Amennyiben száraz és igénybevett a kézbőrünk, akkor részesítsük előnyben azokat a kézrémeket, amelyek ápoló összetevőket tartalmaznak, például shea vajat, vagy hialuron savat.

Fiatalosabb bőr, hámlasztással, pakolással

Nem pusztán az arcunknak és a testünknek, a kezünknek is szüksége lehet erre az eljárásra, azaz a hámlasztásra. Ezzel megszabadítjuk a kezünket az elhalt hámsejtektől, de a keringés is fokozódik és a bőr sokkal fiatalosabbá és puhábbá válik. A hámlasztást heti kétszer is alkalmazhatjuk.

Nem csak az arcbőrünk lesz hálás egy-egy kényeztető pakolást, maszkot követően, hanem a kezünk is. Használhatunk krémet, kesztyűt. Mindegy is, melyik mellett döntünk, a kezünk nagyon hidratált és kellemes tapintású lesz egy-egy kényeztető kezelést követően.

Fényvédelemre nem csak az arcnak van szüksége

A kézápolási rutin utolsó, de talán az egyik legfontosabb lépése, a fényvédő. Nem csak a nap okozta károktól, de a korai öregedéstől is megvédhet bennünket a megfelelő fényvédő használata. Ha szeretnénk elkerülni az öregségi foltokat és a hiperpigmentációt, akkor a kézfejünket is mindig kenjük be fényvédővel. Napközben pedig kenjük fel újra a terméket, ha kézmosás során lemostuk azt.

Kapcsolódó cikkek

Mi a titka a hollywoodi sztárok mosolyának? Eláruljuk!

Mi a titka a hollywoodi sztárok mosolyának? Eláruljuk!

A hollywoodi mosoly azokat a tökéletesen fehér, egyenes és ragyogó fogakat jelenti, amelyeket a hírességek gyakran büszkén mutatnak a vörös szőnyegen és a filmvásznon.

Azonnali ajakfeltöltés otthonról: teltebb ajkak csupán néhány perc alatt?

Azonnali ajakfeltöltés otthonról: teltebb ajkak csupán néhány perc alatt?

A tengeren túl szinte vírusként kezdett el terjedni egy úgynevezett ajakfeltöltő toll, nem is olyan régen, ami percek alatt elvégezhető ajakfeltöltést, dúsabb ajkakat ígért.

A parfümök története: egy illatos utazás az időben

A parfümök története: egy illatos utazás az időben

Amióta világ a világ, azóta ismeri és szereti az emberiség az illatok varázslatos, olykor misztikus, néha ismeretlen, máskor túlontúl ismerős univerzumát.