5 egyszerű tipp, hogy az újszülött szobája kényelmes és komfortos legyen

Minden szülő izgatott, amikor az első gyermekük a világra jön. Természetesen, nem csak a gyermek születését várják izgatottan, hanem a gyerekszoba berendezése és az újszülött számára szükséges holmik beszerzése is sok-sok izgalommal jár együtt. Hiszen mindenki a legjobbat szeretné a gyermekének, minden szülő arra vágyik, hogy a csecsemő minél kényelmesebben és komfortosabban érezze magát a szobájában. Az első és legfontosabb szabály, hogy nem szabad a dologra rágörcsölni, hiszen a kisbabák még javarészt esznek és alszanak, így valóban csak olyan berendezési tárgyak és egyéb kiegészítők szükségesek, amelyek segítik őt a sok-sok pihenésben és a nyugalom megteremtésében. Az első hetekben főleg nagyon sokat fog a pici aludni, így túl sok mindenre nem lesz szüksége az alapvető dolgokon kívül.
5 egyszerű tipp, hogy az újszülött szobája kényelmes és komfortos legyen - A pici baba érkezése nagy izgalommal jár együtt

Kényelmes ágy

A kisbabák nagyon sokat alszanak a születésüket követően, ezért nagyon lényeges, hogy az ágyuk puha és kényelmes legyen. Mindenki tudja, hogy milyen ágyra van a picinek szüksége, de nem csak az a lényeg, hogy a gyermek számára biztonságos legyen a kiságy, hanem a benne lévő matracnak is kényelmesnek kell lenni. Az ágyban legyen puha takaró is, hogy mindig jó melegben legyen a baba, hiszen a kisbabák még igénylik a meleget.

Hintaszék

Ez a berendezési tárgy nem szerepel ugyan az első helyen, mégis fontos. Nem csak a babát nyugtatja meg, ha szopizás közben a mama ölében fekszik és a mama a hintaszékben foglal helyet, hanem az anyukára is pozitívan hat az ismétlődő, ringató mozdulat. Amikor a csecsemő már felismeri az édesanyját, akkor nem is kell minden pillanatban, minden sírásnál a babát ölbe venni, elég, ha csak látja a mamáját a hintaszékben ülni. Ez is hihetetlenül megnyugtatja.

Pelenkázó és kis szekrény

A kisbabáknak nincs még olyan sok holmijuk, de ami van, az jó, ha kéznél van, hiszen pelenkázás és tisztába tevés közben nem lehet csak úgy rohangálni, hiszen egy néhány hetes baba is legurulhat a pelenkázóról, így jó, ha a közelében van a kis szekrény és egy polc is, amit könnyedén el lehet érni, amikor a pici babánkat öltöztetjük, vagy éppen tisztába tesszük.

A hangulatot teremtő kiegészítők

A kiságyba szerelhető kiságyforgó vagy zenélő forgó is egy fontos dekorációs elem, de igazából funkciója is van, hiszen a picik nagyon gyorsan megnyugszanak, ha meghallják az ismerős dallamokat. Mindenképpen vásároljunk kiságyforgót a picinek, mert esténként megkönnyíti az elalvást, és amikor picit nagyobb lesz, akkor nagyon helyesen tudják tanulmányozni a zenélő figurákat.

A fali kép sem mindig dekorációs elem

Persze a falra ragasztott tapéta, vagy a falra festett mesefigurás képek dekorálják is a csecsemő szobáját, de voltaképpen már a pici fejlődését is szolgálják, hiszen nagyobb korábban mesélhetünk neki történeteket, meséket találhatunk ki a falra festett figurákkal kapcsolatban, de a gyermek megtanulhatja az állatok nevét, a formákat, és a színeket is elsajátíthatja ezek segítségével. Csecsemőkorában pedig nagyon szeretik nézegetni a babák ezeket a színes, nagyobb alakos képeket.

Kapcsolódó cikkek

5 egyszerű tipp, hogy az újszülött szobája kényelmes és komfortos legyen - A pici baba érkezése nagy izgalommal jár együtt

5 egyszerű tipp, hogy az újszülött szobája kényelmes és komfortos legyen

Minden szülő izgatott, amikor a születendő gyermeket várja, és a szükséges dolgokat szerzi be a babának. A cikkben bemutatjuk, melyek azok a dolgok, amelyek az első hónapokban szükségesek a babaszobában.

Húsvéti és gyereknapi ajándékok gyerekek számára

Húsvéti és gyereknapi ajándékok gyerekek számára

Az ünnepek közeledtével biztosan mindenki azon gondolkodik, hogy mivel lepje meg a csemetéjét.

Így kölcsönözzünk otthonunknak meghitt hangulatot

Így kölcsönözzünk otthonunknak meghitt hangulatot

A lakástextilek használata és dekorációs tippek.