Így rendezd be, hogy könnyebb legyen a főzés!

Ha szerencsénk van, mi magunk rendezhetjük be a konyhánkat és nem kell elfogadni egy meglévő, valami miatt nem, vagy csak nehézségek árán átalakítható helyiséget.
Így rendezd be, hogy könnyebb legyen a főzés!

Ahhoz, hogy a konyhai munkákat gördülékeny tudjuk végezni és mindent könnyen elérjünk, a legjobb ha lineáris, L vagy U alakban helyezzük el a hűtő- főző- és mosogató helyeket a konyhán belül.

Milyen elrendezést válasszunk?

Ezekben a kialakításokban érdemes gondolkodni:

● lineáris

Abban az esetben ha csak egyetlen falfelület bútorozható a konyhában, akkor nyilván lineárisan kell elrendeznünk a berendezési tárgyakat. A kényelem és a logika szempontjából az a logikus, ha az elrendezés a tárolás, az előkészítés és a főzés vagy sütés sorrendjében történik. Ennek az elrendezésnek az a hátránya, hogy viszonylag kicsi a munkafelület, de ezt lehet bővíteni egy kihúzható munkalappal, vagy a beépített konyha gépekkel. Ha elég magas a belmagasság, akkor lehet felfelé terjeszkedni, nem baj ha nem lehet elérni csak létrával a felső szekrényeket, azt tegyük oda ami ritkán használatos.

● L-alak

Ennél az alaknál két egymásra merőleges, beépíthető falszakasz esetén sokkal nagyobb a munkafelület, de úgy érdemes elrendezni, hogy a mosogató és a főzőlap az L alak két szárára kerüljön, a hűtő pedig a mosogatós rész végére. A két bútorsor találkozásánál érdemes csuklós ajtókat, kiforduló kosarakat alkalmazni, hogy harmonikus legyen az egész.

● U-alak

Ha van elég helyünk akkor a legjobb ha U alakban helyezzük el a berendezést. Minden oldalhoz tartozzon egy funkció, ami kézre álló legyen,. A felső elemek ne legyenek U alakban mert nyomasztó hatást kelthet. Túl sok helyet ne hagyjunk a konyha két oldala között, akár egy szigetet is tehetünk középre, hogy az összkép tökéletes legyen. Ha a középső részre tesszük a főzőlapot, akkor mindenképpen szükség lesz egy szagelszívóra is.

Milyen berendezési tárgyakra lesz még szükség?

A konyha berendezésénél sohasem lehet elég helyet kialakítani. Ha már tele pakoltuk a szekrényeket és a fiókokat, akkor a legjobb megoldás ha rozsdamentes acél rúd formájában függő rendezőt készíthetünk lehetőleg akasztóval kombinálva. A legpraktikusabb ha a munkafelület fölé rögzítjük akár a falra akár a plafonra. Abban az esetben, ha nem akarunk fúrni, akkor válasszunk állványt a konyhai eszközöknek.

Rendszerezés

Fontos még, hogy rendet tudjunk tartani a konyhában, amit a megfelelő rendszerezők segítségével tudunk elérni. Minden élelmiszernek és összetevőnek szükséges egy stabil hely, ahol mindig megtaláljuk őket.

Abban az esetben ha szeretnénk a konyhába gépet vásárolni, az Anvalor webáruház nagy készletéből bármilyen háztartási gép, többek között tésztanyújtó webáruházból is megvásárolható.

Összegezve

Ha a konyhánkat szeretnénk berendezni, mindig tervezzük meg, hogy milyen alakban van lehetőségünk bebútorozni,hogy kényelmesen jól használható konyhát kapjunk. Tervezzük meg, hogy a konyhai berendezési tárgyaink elférnek-e a rendelkezésre álló szekrényekben vagy bővíteni kell a tároló egységeket valami más módon.

Kapcsolódó cikkek

Kötelek felhasználása az udvaron

Kötelek felhasználása az udvaron

Köteleket már I.e. is használtak, és napjainkban sem találtunk ki még jobbat nála.

5 tipp a következő költözéshez

5 tipp a következő költözéshez

Akár új otthonba költözik, akár egy másik városba költözik, van néhány tipp, amivel megkönnyítheti a folyamatot.

Így kölcsönözzünk otthonunknak meghitt hangulatot

Így kölcsönözzünk otthonunknak meghitt hangulatot

A lakástextilek használata és dekorációs tippek.