Kötelek felhasználása az udvaron

A családi házak környékén mindig kell valamihez, legyen szó vékonyabb vagy éppen vastagabb átmérőjű típusról. Egyre népszerűbb alapanyagnak számít az ezermesterek körében is, hiszen sok használati tárgyat lehet velük gyártani.
Kötelek felhasználása az udvaron

Ebben a cikkben arról írunk, hogyan és milyen formában használhatóak fel a kötelek odakint, valamint kitérünk arra, hogy miért éri meg a kötelek webshopban történő vásárlása.

Mire lehet használni az udvarban a kötelet?

Lehet belőle kültéri játékelemeket építeni. A természetes vagy mesterséges anyagból készült kötelekből, mivel kitűnő szakítószilárdsággal bírnak, könnyen készíthetünk hintát, függő foteleket - most nagy divattá vált -, függő ágyakat, sőt még kicsiknek mászókát is. Ezek az erős, tartós változatok többnyire időjárásállók is.

Felfüggesztve, a gyerekek biztosan szívesen használják kötélmászásra, vagy akár egy labda kosarat is gyárthatunk nekik, amibe aztán dobálhatják a labdát. Sőt még a labdák tárolását is megoldhatjuk egy kötélből készített labda zsákkal.

Dekorálás kötéllel?

Kötélből nemcsak új dolgokat készíthetünk, hanem felújíthatunk vele régi, még használható dolgokat is. Lehet ez egy régi szék, aminek az ülőrésze megújulhat egy kötélből készített új ülőrésszel. De tengerész designban sok dolgot helyettesít a kötél, akár egy korlát helyett is megfelelő, az oszlopok közé kihúzva, akár függönyt is akaszthatunk rá a teraszon, hiszen ezek a kötelek jól bírják az időjárás változásokat, több évig is eltarthatnak.

Hangulatos világítás kötélből

Napelemes lámpákból és egy darab kötélből nagyon stílusos világítást tudunk kialakítani a kertben, hogy ha besötétedik is, tudjuk élvezni a kertet este. De kötélre rögzíthetünk olyan tartókat vagy hőálló, kisméretű üvegeket, amibe gyertyát vagy LED gyertyákat rakhatunk esténként a hangulatos udvaron. Használhatjuk még a vékonyabb kiviteleket a nagyon nagyra nőtt füvek vagy sások egyedi összefogására is. Különféle tartókat alkothatunk kötél díszítéssel, amelyeknek aztán főként az udvaron vesszük hasznát.

Ruhaszárítás

Igen, tudjuk, hogy már ruhaszárító gépeket használnak a háztartásokban is, de amíg a szél ingyen van, addig biztos, hogy ezt a megoldást, hogy kifeszített kötélre csíptessük a kimosott ruhát, még nagyon sokan alkalmazzák. Főleg a mostani energiahiányos időszakban egyre jobban igyekszünk spórolni.

Kötél használatával egy strapabíró ruhaszárítót tudunk létrehozni, amire aztán nagyméretű, nehéz ruhaneműt is fel lehet akasztani száradni, ráadásul egy jó erős mesterséges anyagból készült, időjárásálló kötelet, kötél webshopban vásárlás esetén gyorsan meg is kaphatunk.

Egyéb kerti felhasználási módok

A kötelek segítségével számos funkció megvalósítható. Könnyen lehet velük biztosan rögzíteni dolgokat, ha egy tárolót vagy a komposztálót kell egy vihar után megerősíteni.

Összegezve

A köteleket a kertben és az udvaron is sok helyen használhatjuk, főleg mostanában hiszen most trendi, és nem is túl drága. Hogy mire használjuk fel, azt csak az ötleteink, és az ezermester képességünk határolja be. De az biztos, hogy nagyon egyedi udvarokat lehet létrehozni kötelek segítségével.

Kapcsolódó cikkek

5 egyszerű tipp, hogy az újszülött szobája kényelmes és komfortos legyen - A pici baba érkezése nagy izgalommal jár együtt

5 egyszerű tipp, hogy az újszülött szobája kényelmes és komfortos legyen

Minden szülő izgatott, amikor a születendő gyermeket várja, és a szükséges dolgokat szerzi be a babának. A cikkben bemutatjuk, melyek azok a dolgok, amelyek az első hónapokban szükségesek a babaszobában.

A padlófűtés is lehet zöld

A padlófűtés is lehet zöld

Mit érdemes tudni a padlófűtésről?

Húsvéti és gyereknapi ajándékok gyerekek számára

Húsvéti és gyereknapi ajándékok gyerekek számára

Az ünnepek közeledtével biztosan mindenki azon gondolkodik, hogy mivel lepje meg a csemetéjét.