Gin

Nem hiányozhat egyetlen partiról sem.
Gin

A longrink, amelyet még a királyok is szeretnek

II. Erzsébet brit királynő is nagy gin tonik rajongó volt.

Amikor odakint jobb az idő, a gin tonikkal jó, lime-mal díszítve például.


Beindít

Hemingwaytől Harry Potterig, a gin sok író kedvenc itala.

Ernest Hemingway vagy F. Scott Fitzgerald említhető pl.

Utóbbi Rickey nevű hőse pl. sok lime lével szerette a A nagy Gatsby című remekműben.

Szintén ginrajongó: J. K. Rowling, a Harry Potter könyvek szerzője.

Miért őrül meg a világ a ginért

A ginnek Hollandiában vannak a gyökerei, ahol a 17. század közepén egy orvos megalkotta a "Genever" nevű borókapálinkát.

Az évek során ez egy sokoldalúan felhasználható élvezeti itallá vált.

A gint hidegen kell tálalni, ennyit mindenki tud. De fontos, hogy hogy ne higítsuk fel, mert az elhomályosítja az ízét.

Ez azt jelenti, hogy a jeget se várjuk meg, amíg elolvad benne.

Az íz szempontjából döntő, és az összbenyomás szempontjából is, hogy mit adunk hozzá:

a lime vagy a kumquat (törpemandarin) az ínyencek szerint kötelező darabok.

A gin az élvezetek ünnepléséről szól, és nem a részegségről.

Fontos, hogy ne rúgjunk be a gintől.


A gin egy ideális kísérő egy kellemes estéhez egy jó társaságban.


Fontos, hogy figyeljünk a minőségre.

A Roku gint például úgy tartják számon, hogy kiegyensúlyozott, virágos és friss.

Japánul a "Roku" a hatos számot jelenti: minden üveg Roku gin hat "botanikai anyagot" (növénynemzetség) tartalmaz.

amelyeket Japánban az érettségük csúcsán szüretelnek.


Egy másik példa a Hendrick's Gin: Ezt a gint rózsa- és uborka esszenciájával itatják át, illetve a világ 11 különböző régiójából származó növény kerül bele. Furcsa, de ugyanakkor frissítő, virágos aromájú. Magyarországon is kapható.

Kapcsolódó cikkek

Gin

Gin

Nem hiányozhat egyetlen partiról sem.

Így készíts házi gin tonic fűszert!

Így készíts házi gin tonic fűszert!

Magyarországon a szeszesital fogyasztásnak komoly hagyománya van, elsősorban a pálinkák terén, de elfogy a jó bor és a sör is.

A torma felhasználása a hagyományos és modern konyhában: Receptek és felhasználási tippek

A torma felhasználása a hagyományos és modern konyhában: Receptek és felhasználási tippek

A torma, ez a csípős ízű gyökérzöldség, évszázadok óta használt alapanyag a világ számos konyhájában, a hagyományos receptektől kezdve a modern, innovatív fogásokig.