Aktív és produktív délután 5 egyszerű trükkel

Sokaknak ismerős lehet a következő forgatókönyv. Reggel fáradtan ébredsz, szinte csak bevonszolod magad a munkahelyedre. Aztán valahogy csak összekapod magad és még elég produktív is vagy. Megiszol néhány csésze kávét és nagyon odateszed magad a munkában. Pörögsz, gépelsz, telefonálsz, egyszóval minden feladatot próbálsz maximálisan elvégezni. Majd következik az ebéd, ami totálisan tönkreteszi a termékeny napodat, merthogy délután már sem erőd, sem pedig energiád nincs dolgozni. Ezen az állapoton még a délutáni kávé sem segít. Mit tehetsz, hogy ne álmosodj el minden egyes nap ebéd után? Mivel pörgetheted kicsit fele magadat? A cikkben ezzel kapcsolatban olvashatsz fontos információkat.
Aktív és produktív délután 5 egyszerű trükkel

Az sem mindegy, hogy mit ebédelünk

A zöldségek és a saláták ugyan eltelítenek, hiszen sok rostot tartalmaznak, mégsem leszünk ezektől a táplálékoktól annyira álmosak és fáradtak. Minél több szénhidrátot fogyasztunk, annál nagyobb az esélye, hogy délután elálmosodunk, és még a vércukorszintünk is ingadozni fog, ami szintén oka lehet az energiahiánynak.

Egy kis délutáni torna

A délutáni torna is sokat segíthet a tested felélénkítésében. Csak nyisd ki az ablakot, hogy friss levegő áramoljon az irodába. Lélegezz jó mélyeket és nyújtóztasd meg a végtagjaidat.

Egy kis koffein még nem árthat

Egyes teák is tartalmaznak koffeint, de közel sem annyit, mint egy-egy csésze kávé. A gyógyteák nagyon hasznosak és egészségesek. Ha azt érzed ebéd után, hogy nagyon álmos és fáradt vagy, kortyolgass el egy csésze finom és ízletes gyógyteát. Lehet ez kamilla, borsmenta, vagy éppen citromfű.

Ebéd utáni séta

Ebéd után kevésbé érzed magad fáradtnak, ha sétálsz egy keveset a közeli parkban, a napsütésben. Amikor olyan helyen ebédelünk, ahol nem jut be elegendő természetes fény, úgy a testünkben elkezdődik a melatonin hormon termelődése, azaz az agyunk úgy érzékeli, hogy este van, és ideje nyugovóra térni. Ráadásul az étkezés miatt is ránk törhet a fáradtság és emiatt sem vagyunk már délután olyan termelékenyek a munkában.

A borsmenta illóolaj csodás hatása

Vannak olyan illóolajok, amelyek élénkítő hatással rendelkeznek. A borsmenta illóolaj aromaterápiás hatása kiemelkedő. Az is jó megoldás, ha csak beleszagolsz a borsmenta illóolaj üvegcsébe. Már ennyi is elegendő, hogy kicsit felélénkülj és ismét energiával telve, vesd bele magad a munkába.

Kapcsolódó cikkek

A megfelelő háziállat kiválasztása

A megfelelő háziállat kiválasztása

A háziállat kiválasztása nem könnyű feladat.

Frissesség és komfort - az intim mosakodó jótékony hatásai

Frissesség és komfort - az intim mosakodó jótékony hatásai

Az intim mosakodó használata napjainkban egyre inkább elterjedtté válik, és egyre többen ismerik fel ennek jelentőségét a személyes higiéniájukban.

Rossz az alvás idegen helyen - ezek az okok

Itt a magyarázat, hogy miért alszunk rosszul egy idegen helyen

Az emberek többsége csak otthon, a saját ágyában tud aludni. Pontosabban jól aludni. Végre tudományos magyarázata is van ennek.