Ilyen hatással vannak ránk a különböző illatok

Sokan hisznek abban, hogy különböző ilaltoknak gyógyító erejük van, illetve, hogy különböző hatással vannak az emberi szervezetre. Ha nem hiszünk ezeknek az állításoknak, próbáljuk ki otthon, hiszen már egy gyertya a szobában is képes befolyásolni aktuális hangulatunkat.
Illatok hatása az emberi szervezetre.

A különböző illatok tehát mind hatással vannak ránk, némelyen nyugtatnak, némelyek élénkítenek. Most hoztunk néhány példát arra, hogy mikor milyen illatú gyertyát vagy füstölőt érdemes gyújtani otthon.

Vanília: A vanília illata kellemes hatást kelt az emberben, nyugtatja a szervezetet, oldja a feszültséget. Antioxidáns hatásának köszönhetően oldja a szabadgyököket, tehát képes egyes betegségek megelőzésére is. Nagyon fontos azonban, hogy a túl tömény vanília illat már éppen ellenkező hatást vált ki, tehát nem nyugtat, hanem élénkít.

Levendula: Tökéletes segítség a zaklatottság, nyugtalanság ellen. Az egyik legrégebbi módszer a levendula illatának felhasználása, ha valaki stresszes, feszült.

Citrom: Élénkítő hatása mellet az egyik legnagyobb baktériumölő illat. Illóolajként kitűnő levegőtisztító, fertőtlenítő hatású.

Fahéj: A fahéj illatáról elsőre valószínűleg mindenkinek a karácsony ünnepe jut eszébe. Ehhez kapcsolódóan mondhatni, hogy a fahéj valóban ünnepi légkört teremt, hiszen gondűző hatású, gondolatébresztő és közérzetjavító is.

Fenyő: Frissítő, élénkítő, Erősítő illat. Gyakran az autó illatosítására használják, hiszen tökéletes hatása lehet, ha az autóvezető fáradékony, és kevésbé kipihent.

Narancs: A citrom mellett ez az illat is tökéletes a levegő frissítésére, tisztítására. Emellett pedig nyugtató, stresszoldó és kedélyjavító hatása is ismert. Depressziós hangulat elűzésére tökéletes alapanyag.

Az illatoknak tehát sokféle és meghatározó hatása lehetnek ránk, csak meg kell találnunk, hogy melyikre van éppen szükségünk.

Kapcsolódó cikkek

Frissesség és komfort - az intim mosakodó jótékony hatásai

Frissesség és komfort - az intim mosakodó jótékony hatásai

Az intim mosakodó használata napjainkban egyre inkább elterjedtté válik, és egyre többen ismerik fel ennek jelentőségét a személyes higiéniájukban.

A megfelelő háziállat kiválasztása

A megfelelő háziállat kiválasztása

A háziállat kiválasztása nem könnyű feladat.

Szexuálpszichológus

Szexuálpszichológus

Ezért fontos, hogy elmenj szexuálpszichológushoz.