Ilyen hatással vannak ránk a különböző illatok

Sokan hisznek abban, hogy különböző ilaltoknak gyógyító erejük van, illetve, hogy különböző hatással vannak az emberi szervezetre. Ha nem hiszünk ezeknek az állításoknak, próbáljuk ki otthon, hiszen már egy gyertya a szobában is képes befolyásolni aktuális hangulatunkat.
Illatok hatása az emberi szervezetre.

A különböző illatok tehát mind hatással vannak ránk, némelyen nyugtatnak, némelyek élénkítenek. Most hoztunk néhány példát arra, hogy mikor milyen illatú gyertyát vagy füstölőt érdemes gyújtani otthon.

Vanília: A vanília illata kellemes hatást kelt az emberben, nyugtatja a szervezetet, oldja a feszültséget. Antioxidáns hatásának köszönhetően oldja a szabadgyököket, tehát képes egyes betegségek megelőzésére is. Nagyon fontos azonban, hogy a túl tömény vanília illat már éppen ellenkező hatást vált ki, tehát nem nyugtat, hanem élénkít.

Levendula: Tökéletes segítség a zaklatottság, nyugtalanság ellen. Az egyik legrégebbi módszer a levendula illatának felhasználása, ha valaki stresszes, feszült.

Citrom: Élénkítő hatása mellet az egyik legnagyobb baktériumölő illat. Illóolajként kitűnő levegőtisztító, fertőtlenítő hatású.

Fahéj: A fahéj illatáról elsőre valószínűleg mindenkinek a karácsony ünnepe jut eszébe. Ehhez kapcsolódóan mondhatni, hogy a fahéj valóban ünnepi légkört teremt, hiszen gondűző hatású, gondolatébresztő és közérzetjavító is.

Fenyő: Frissítő, élénkítő, Erősítő illat. Gyakran az autó illatosítására használják, hiszen tökéletes hatása lehet, ha az autóvezető fáradékony, és kevésbé kipihent.

Narancs: A citrom mellett ez az illat is tökéletes a levegő frissítésére, tisztítására. Emellett pedig nyugtató, stresszoldó és kedélyjavító hatása is ismert. Depressziós hangulat elűzésére tökéletes alapanyag.

Az illatoknak tehát sokféle és meghatározó hatása lehetnek ránk, csak meg kell találnunk, hogy melyikre van éppen szükségünk.

Kapcsolódó cikkek

Rossz az alvás idegen helyen - ezek az okok

Itt a magyarázat, hogy miért alszunk rosszul egy idegen helyen

Az emberek többsége csak otthon, a saját ágyában tud aludni. Pontosabban jól aludni. Végre tudományos magyarázata is van ennek.

Aktív és produktív délután 5 egyszerű trükkel

Aktív és produktív délután 5 egyszerű trükkel

Délutánra elfáradunk, elálmosodunk, azonban ebben a napszakban is dolgoznunk kell. Mit tehetünk a ránk törő álmosság és fáradtság ellen? A cikkből megtudhatod a válaszokat.

Az izomépítésben is segít a Fitfoodway étrendje

Az izomépítésben is segít a Fitfoodway étrendje

Az edzések remek kiegészítője lehet ez az otthon fogyasztható menüsor.