4 tipp az egészségesebb élet kialakítására

Mindenki szeretne egészségesebb lenni. Az egészséges életvitel kialakításához némi akaraterő is szükségeltetik. Nem kell rögtön nagyot álmodni, nem kell rögtön, első lépésként megváltani a világot, elég, ha kezdetben kicsi, apró léptekkel haladunk előre és hamarosan már rutinszerűen fogjuk ezeket a lépéseket megtenni, amely mind-mind az egészségünket szolgálja.
4 tipp az egészségesebb élet kialakítására - akaraterő is kell hozzá

1. Célok meghatározása

Amikor leülünk, és alaposan átgondoljuk a dolgainkat, akkor nagyobb esély van arra, hogy az átgondolt terveket meg is valósítjuk. Amennyiben még le is írjuk azokat, akkor valóban rá is szánjuk magunkat, hogy mindent megtegyünk a célok megvalósítása érdekében. Jegyezzük le, hogy miért akarunk életmódot válni. Első helyen mindenkinek az egészségmegőrzés szerepel, de sok más oka is lehet annak, hogy egészségesebben akarunk élni.

2. A káros szokások felszámolása

Nagyon kiábrándító, amikor valaki kilép az edzőteremből és cigaretta lóg a szájában. Már azzal is nagyon sokat tehetünk az egészségünk megőrzése érdekében, ha első lépésként a káros szokásainkkal hagyunk fel. Zárjuk ki az életünkből a káros tényezőket. Szokjunk le a cigarettáról, csökkentsük a kávéadagunkat, ne menjünk gyorsétterembe és tényleg csak akkor vegyünk be gyógyszert, ha már nagyon muszáj. Mindenki észreveheti, hogy már ilyen „apróságok” is mennyivel jobb közérzetet biztosítanak. Ezek után pedig a konkrét edzésen és az étrendváltáson is el lehet gondolkodni.

3. Minden, ami a testnek jó

Ezek után jöhetnek először a lazább, majd az egyre keményebb edzések. Hiszen egy kvázi tisztább tüdővel még a rendszeres edzések is könnyebben mennek. Viszont, ha nem bírjuk a nikotinfüggőségünk miatt a terhelést, akkor hamar alábbhagyhat a kedvünk és ez romba döntheti az egészséges életmód kialakításával kapcsolatos elképzeléseinket, terveinket. A test mellett, a lélekre is figyeljünk oda. Ha mindkettőt egyszerre szeretnénk kényeztetni, jó választás lehet a jóga, egyébként pedig gyakorolhatjuk a meditációt és a mély légzéstechnikát is, mert mindkettőnek csodálatos hatása van a lélekre.

4. Számvetés a munkával kapcsolatban

Amikor életmódot váltunk, azt is számításba kell venni, hogy mennyit dolgozunk, szeretjük - e a munkánkat, szerettünk volna már régen váltani, de nem volt arra lehetőségünk? Az egészségesebb életvitel kialakításához elengedhetetlen, hogy azt is eldöntsük, szeretjük, amit csinálunk, vagy ideje valami másba, valami újba belevágni.

Kapcsolódó cikkek

Az izomépítésben is segít a Fitfoodway étrendje

Az izomépítésben is segít a Fitfoodway étrendje

Az edzések remek kiegészítője lehet ez az otthon fogyasztható menüsor.

Milyen hatással van a magas vércukorszint a test működésére?

Milyen hatással van a magas vércukorszint a test működésére?

A magas vércukorszint már csak azért is veszélyes, mivel idővel, 2-es típusú cukorbetegség is kialakulhat.

Minden, amit a lézerterápiáról tudni kell

Minden, amit a lézerterápiáról tudni kell

A hideglézer technológia népszerűsége az egészségügyben és a szépségiparban is növekszik.