Ezek a szülői kérdések idegesítik a gyerekeket

A szülők mindig a szerelmi életéről, az iskoláról, a -még mindig távoli- jövőről faggatják a gyereküket, amit a gyerek nagyon utál.
Ezek a szülői kérdések idegesítik a gyerekeket

Tipikus ilyen kérdés:

Megcsináltad a házi feladatodat?

A legtöbb szülő úgy gondolja, hogy mindent ellenőriznie kell. Ha gyerekként olvasod most ezt a cikket, gondolj bele, a szülők nem akarnak semmi rosszat, csak csak biztosak akarnak lenni abban, hogy szorgalmasan tanulsz az iskolára.
A legjobb, ha őszintén válaszolsz erre a kérdésre, illetve megígéred, hogy időben megcsinálod.

Milyen volt ma az iskola?

Egy nehéz iskolai nap után belépsz otthonod ajtaján, és egyből megkapod ezt a kérdést.

Vagy szépen leül a család vacsorázni, és akkor is előkerül ez a kérdés. Te csak pihenni akarnál, de a szüleidnek szükségük van a napi beszámolóra, még akkor is, ha minden nap ugyanolyan.

Mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?

Az óra ketyeg. Ezt érzékeltetik veled, amikor felteszik ezt a kérdést.

Ne hagyd, hogy stresszeljenek téged.

A döntés a Tiéd, hogy mit akarsz tenni, mit akarsz csinálni vagy mi akarsz lenni. Nincs meghatározott időpont, ameddig választ kell adnod erre a kérdésre. A jövőd a Te kezedben van!

Tedd le a mobiltelefont!

A szüleid erre gyakran figyelmeztetnek erre. A késztetés, hogy a mobiltelefont használd, erős. De fontos, hogy a barátaiddal ne csak online, hanem a való életben is interakcióba lépj.

Mi a helyzet a szerelemmel? Van már barátod/barátnőd?

A szerelmi életed próbálod rejteni a szüleid elől, amennyire csak lehet. Mégis ők sosem hagynak ki egyetlen alkalmat sem, hogy rákérdezzenek. Komolyan azt hiszik, hogy gyermekeik mindent részletesen elmondanának nekik?

Kapcsolódó cikkek

Hogyan töltsünk több időt a gyermekünkkel?

Hogyan töltsünk több időt a gyermekünkkel?

A gyermekkel együtt töltött időnek nagyon fontos szerepe van, hiszen a szülő és a gyermek közötti kapcsolat, a közös élmények és emlékek mind-mind segítik a gyermeket, hogy kiegyensúlyozott, felnőtt ember váljon belőle. Mutatunk néhány példát, mit is csin

Diákmunka – dolgozzon-e a kamasz?

Diákmunka – dolgozzon-e a kamasz?

Csak egy hamburger, egy kávé péksüteménnyel, vagy egy mozi némi ropogtatnivalóval – minden szülő pontosan tudja, mennyi pénzt is jelent havonta, ha kamasz gyerekünk időnként kimozdul otthonról.

Meghatalmazások válás során: Ezekre figyeljen!

Meghatalmazások válás során: Ezekre figyeljen!

A válás egy jogi eljárás, amelynek során a házastársak hivatalosan, illetve jogilag megszüntetik házasságukat vagy élettársi kapcsolatukat.