Egzotikus nyaralás télen – két tökéletes célpont

Ha nyaralásra gondolunk, leginkább a nyár jut eszünkbe, a meleg hónapok. Egzotikus utazásra azonban nem csak azokban a hónapokban lehet elmenni, amik nálunk a legmelegebbek, hiszen a déli úticélok területén a téli szezonban is nagyon jó az idő. Talán még kellemesebb is, mint nyáron. Ilyen úticélokat mutatunk most.
Egzotikus nyaralás télen – két tökéletes célpont

A hideg, nyirkos ősz beköszöntével visszazökkenünk a szürke hétköznapokba, és legtöbbünknek eszébe sem jut, hogy ilyenkor is el lehetne menni egy kicsit kikapcsolódni. Ha mégis, akkor leginkább a téli sporotkat, hegyeket, téli célpontokat rangsoroljuk előre, pedig a meleg nyárba is elutazhatunk.

Tökéletes választás lehet télen is a Maldív-szigetek, hiszen a romantikus kis sziget álomszép környezetet, abszolút kikapcsolódást és persze meleg időjárást kínál. Nem véletlen, hogy a nászutasok és a turistapárok kedvenc célpontja ez, hiszen a strandokat hófehér homok borítja, a tenger kristálytiszta és gyönyörű kék, a növényzet buja, a lagúnák idilliek. A Maldív-szigetek megközelítőleg 1200 szigetből áll, és közel 80 nyaralószigetből lehet választani. A szigetekre jellemző a trópusi klíma, egész évben meleg és napsütéses az időjárás, a hőmérséklet átlagosan 26-32 °C. A legmelegebb hónap az április, de ha az itthoni hideg télből szeretnénk kiszakadni, akkor a január-február is tökéletes időzítés lehet a Maldív-szigetekre utazni.

Egy másik célpont, ami tökéletes lehet a téli hónapokban is, az a Dominikai Köztársaság, azon belül is Punta Cana. A Dominikai Köztársaság a Karib-térség egyik legnépszerűbb nyaralóhelye. Punta Cana strandjai a Karib térség legszebb partszakaszai közé tartozik. Mivel az időjárása szintén trópusi, ezért az év bármelyik szakaszában tökéletes úticél lehet. 25 °C az átlaghőmérséklet egész évben, még éjszaka is, így a tökéletes klíma a decemberi-februári hónapokban is adott a pihentető és feltöltődő nyaraláshoz. Aki már volt Dominikán, az tudja, hogy a helyi emberek vidámsága és vendégszeretete páratlan, kiemelkedő a gasztronómia és akár aktív kikapcsolódást is kínálhat számtalan vízi sportlehetőségével.

Kapcsolódó cikkek

Egzotikus nyaralás télen – két tökéletes célpont

Egzotikus nyaralás télen – két tökéletes célpont

Ha nyaralásra gondolunk, leginkább a nyár jut eszünkbe, a meleg hónapok.

Maximális feltöltődés: Irány Harkány!

Irány Harkány!

Maximális feltöltődés vár.

Bemutatunk egy mexikói luxushotelt, az ötcsillagos Four Seasons Punta Mita szállodát

A világ egyik legszebb Four Seasons hotele a mexikói Four Seasons

Az ötcsillagos Four Seasons Punta Mita szálloda modern, fából készült dekorációi és garantált kényelme bárkit lenyűgöz.