Azonnali ajakfeltöltés otthonról: teltebb ajkak csupán néhány perc alatt?

A tengeren túl szinte vírusként kezdett el terjedni egy úgynevezett ajakfeltöltő toll, nem is olyan régen, ami percek alatt elvégezhető ajakfeltöltést, dúsabb ajkakat ígért.
Azonnali ajakfeltöltés otthonról: teltebb ajkak csupán néhány perc alatt?

Azonban a szakértők mindenkit óvtak ennek használatától, azt is elmondjuk, hogy miért. Az otthoni csodaszerek, nemcsak hogy sokszor nem hatásosak, hanem még károsak is lehetnek!

Miért ne használj otthoni ajakfeltöltőket?

A kozmetikai, plasztikai beavatkozások otthoni használata egészen egyszerűen azért nem javasolt, mert ezekhez több éves képzésen átesett gyakorlott szakemberekre van szükség. Amennyiben te ezt nem mondhatod el magadról, jobb, ha nem próbálsz meg mindenféle anyagot magadba fecskendezni. A dúsító fényektől a fokozó eszközökig sok fiatal próbál otthonról teltebb ajkakat elérni, a közösségi média tele van az ilyen új trendekkel. A szakértők azonban óva intenek mindenkit ezektől.

A legújabb hóbort, a hilauronsavas toll

A hialuronsavas tollat, amelyet hialuron tollnak is neveznek, az ajakfeltöltés megfizethető, tű nélküli és fájdalommentes alternatívájaként hozták forgalomba. A készülék a levegő túlnyomása által hoz létre egy lyukat, amin befecskendezi az ajkakba a megfelelő töltőanyagot. A TikTok egyes felhasználói dicsérték a tollat a gyors és olcsó eredményekért, amelyek dús ajakfeltöltést eredményeznek. Soha nem látott nézettsége lett a módszernek a Tiktokon, a felület tele volt ezekkel a videókkal, amik a házi barkács módszert mutatták be. Különböző szakértők már az elején felhívták rá a figyelmet, hogy ez nem játék, a módszer számtalan veszélyt hordoz magában. Az ügy odáig fajult, hogy Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) ) tavaly közleményt adott ki, amelyben elítélte a terméket.

Hogyan működik a hilauronsavas toll?

A hialuron toll nem tartalmaz tűket, és valójában nem is fecskendezi be magát. Ez egy kicsi, kézi eszköz, amelyet eredetileg cukorbetegek számára terveztek, hogy fájdalommentesen kezelhessék magukat inzulinnal egész nap. A használata nagyon egyszerű, a feltekerés után nyomás keletkezik a toll belsejében, a toll megnyomásakor egy apró lyukon keresztül történik meg az anyag ajkakba való befecskendezése. Pontosan azonban nem tudni, hogy mi lehet ezekben a tollakban, ugyanis nincsenek olyan szigorú keretek között bevizsgálva, mint a kozmetikában, plasztikai sebészetben használt szerek. Lehet, hogy hilauronsav van bennük, lehet, hogy nem, jó esetben semmi veszélyes.

Használhatod a hilauronsavas tollat?

Szakértők semmiképpen sem javasolják! Bár a hialuron toll csábító alternatívának tűnhet a drága ajakfeltöltésekkel szemben, a termék használata nem biztonságos a szakértők szerint, sőt Kanadában és Európában is betiltották. Esztétikailag egyáltalán nem kölcsönöz természetest hatást, de ez csak a kisebbik baj. Mivel a töltőanyag csak a bőr felső rétegeibe jut be, nem pedig a tűkkel mélyen a dermisbe, duzzadt és egyenetlen megjelenést hoz létre, amely csomósodást és göröngyösséget okoz. De ami még ennél is fontosabb orvosi szempontból, számos egészségügyi kockázatot jelenthet, például gyulladást, bakteriális vagy gombás fertőzéseket, sőt nekrózist, a szövetek elhalását. Ezzel a tollal nem igazán lehet kontrollálni szakértelem nélkül, hogy hova menjen a szérum, ha a véredénybe kerül, akkor elzárhatja azt.

Milyen ajakfeltöltési módszer javasolt?

Amennyiben teltebb ajkakat szeretnél, javasoljuk, hogy mindenképpen bízd magad egy hozzáértő szakemberre. A legjobb, ha egy olyan plasztikai sebészt keresel fel, ahol a legmodernebb eljárások is elérhetőek. A Bónusz Plasztikai Sebészeten lehetőség van többféle ajakfeltöltés közül is választani. Igaz, hogy az ilyen professzionális szájfeltöltés árak magasabbak, mint az otthoni eszközöké, de cserébe az eredmény is sokkal szebb, és tartósabb lesz, valamint felesleges kockázatokat sem kell vállalnod.

Kapcsolódó cikkek

3 tévhit az ajakfeltöltésről

3 tévhit az ajakfeltöltésről

Talán Önnek is feltűnt, hogy az utóbbi időben egyre keresettebb orvosesztétikai eljárás lett az ajakfeltöltés, amely teltebb, fiatalosabb ajkakat ígér.

A férfi intim szőrtelenítés története

A férfi intim szőrtelenítés története

A férfi intim szőrtelenítés mára általános kozmetikai kezeléssé vált.

Már nem álom a kegyetlenségtől mentes szépségápolás

Már nem álom a kegyetlenségtől mentes szépségápolás

A Kevin Murphy etikus döntéseit sok más fodrászati márkának is érdemes lenne követnie.