5 tipp a következő költözéshez

Akár új otthonba költözik, akár egy másik városba költözik, van néhány tipp, amivel megkönnyítheti a folyamatot.
5 tipp a következő költözéshez

A költözési folyamat során könnyen előfordulhat, hogy a dolgok elmaradnak. Ha van egy terved a költözésre, az segíthet átvészelni azt. Lehet, hogy pénzt takaríthat meg azzal, hogy újra felhasznál néhány tárgyat a régi otthonából, vagy eladhatja néhány bútorát vagy egyéb holmiját.

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy megkönnyítse a költözést, ha megszabadul a felhalmozott lomoktól. A lomtalanítással hatékonyabban tud csomagolni. A kicsomagolással is kevesebb időt tud majd tölteni.

Egy másik tipp a költözés megkönnyítésére a multitasking erejének kihasználása. Amíg csomagol, más dolgokkal is foglalkozhat, például gondoskodhat háziállatairól, vagy lemondhat bizonyos szolgáltatásokat. Ez megakadályozhatja, hogy a költözés részletei megakadjanak.

Az egyik legfontosabb dolog, amit a költözés előtt meg kell tennie, hogy meghatározza, milyen típusú bútorok férnek majd el az új otthonában. Bérelhet egy tárolóegységet, hogy segítsen a folyamatban.

Rendezze a dobozokat szobánként. Töltse meg az egyes dobozokat a legfontosabb tárgyakkal, amelyeket magával kell vinnie. A könnyebb tárgyakat nagyobb dobozokba is csomagolhatja. Így könnyebb lesz fel- és levinni a keskeny utakon. A dobozokat fel is kell címkéznie, hogy tudja, hol találja meg őket.

Az új otthonod alaprajzát is érdemes lerajzolnod. Így láthatja, hogy mely területekre kell a legnagyobb figyelmet fordítania. Ezután létrehozhat egy rendszert az otthona csomagolásához, például színkódolt dobozokat. Akár minden egyes szobához is kijelölhet egy színkódot. Ez nagyszerű módja lehet annak, hogy ne kelljen minden egyes dobozt kinyitnia, hogy megtalálja a szükséges tárgyakat.

Ha azt tervezi, hogy új otthonában lefesti a falakat, érdemes megfontolni, hogy ezt még a beköltözés előtt megtegye. Ez lehetővé teszi, hogy többet fessen, mint amennyit az első beköltözéskor tudott. Ez egy kicsit könnyebbé teszi a takarítást is.

Ha nehéz bútorai vannak, győződjön meg arról, hogy azok biztonságban vannak. A lépcső tetejére is érdemes biztonsági kapukat felszerelni, és a hosszú elektromos vezetékeket az ablakoktól távol kell elrakni.

Forrás: https://koltoztetes.hu

Kapcsolódó cikkek

5 tipp a következő költözéshez

5 tipp a következő költözéshez

Akár új otthonba költözik, akár egy másik városba költözik, van néhány tipp, amivel megkönnyítheti a folyamatot.

Így rendezd be, hogy könnyebb legyen a főzés!

Így rendezd be, hogy könnyebb legyen a főzés!

Szeretnéd tudni, hogyan érdemes berendezni a konyhát? Akkor ebben a cikkben segítünk, hogy mitől lesz tökéletes az összkép. Kattints most!

Kötelek felhasználása az udvaron

Kötelek felhasználása az udvaron

Köteleket már I.e. is használtak, és napjainkban sem találtunk ki még jobbat nála.