Így készíts házi gin tonic fűszert!

Magyarországon a szeszesital fogyasztásnak komoly hagyománya van, elsősorban a pálinkák terén, de elfogy a jó bor és a sör is.
Így készíts házi gin tonic fűszert!

Mostanában divattá vált a gin tonic is, amit otthon is elkészíthetnek, csak a megfelelő fűszereket kell beszerezni hozzá. Akár összeválogatva is beszerezhetők, de otthon is össze rakhatjuk a megfelelő fűszerekből.

Mi kell egy jó gin-tonikhoz?

Ennek az alkoholnak az elkészítéséhez minőségi alapanyagokra és megfelelő eszközökre van szükség. A megfelelő eszközök közé tartozik a tölcsér, a szűrő, a palack amibe tölteni fogjuk a kész italt. Egy jó üsttel és desztillálással készíthetünk magunknak professzionális gint is. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne vehetnénk egy üveggel a boltban, amihez házi fűszereket rakhatunk.

Gin tonic ízesítéséhez fűszerek

Az otthon készült alkoholok nagy része vodkából készül, mert azt ismerik a hazai lakosok.

Azonban a ginek sem számítanak ismeretlennek, amikből aztán sokféle tonikot állítanak elő a konyhákban. Igen ám de mivel dobjuk fel a keveréket, hogy valami különleges, finom ital legyen belőle?

A gin tonik fűszerek beszerezhetők online webshopokban vagy boltokban, de a gin tonik fűszerek ára webáruházban is megtekinthető, viszont az otthon összeállított változat mindig egyedibb, egyéni ízlésre szabott. Nem kell itt nagy dologra gondolni, akár egy fajta fűszer is elég lehet, rengeteget változtat az általunk kevert italon.

Színes gin fűszer

Borókabogyó, kardamom, koriandermag, narancshéj, levendula, és hibiszkuszvirág együtteséből az egyik legkedveltebb színes gin fűszerkeveréket lehet összeállítani.

A legtöbb konyhában előfordulnak, de könnyedén be is lehet szerezni őket, ha nem használunk ilyen fűszereket. Mostanában a fűszerek használata amúgy is felfutóban van, így kiszélesedett a kínálat nemcsak az online, hanem a bolti kereskedelemben is, és már különlegesebb fűszereket is be lehet szerezni ha arra van igényünk.

Rózsás fűszerkeverék

A kísérletező kedvűek egy remek gin tonic választást készíthetnek, nem mindennapi fűszerekkel. Ehhez borókabogyóra, hibiszkusz virágra, perzsa rózsabimbóra és rózsaborsra van szükség. Az online térből könnyen beszerezhetőek a fűszerek, és pár nap múlva elkészülhet az egyedülálló gin.

Házi készítésű egzotikus ital

Egzotikus ital készülhet rózsa, jázmin, citrom, narancs keverékből, amihez még jó sok jég, szóda, gyümölcslé vagy bármi más, a lényeg, hogy megmaradjon a citrusos jellege.

Összegezve

Magyarországon a háztartásokban főként a pálinka az uralkodó ital, pedig sokan szeretnének kipróbálni néhány divatosabb alkoholt, de nem mernek kísérletezni. A gin tonik fűszereket az ízesítéshez találták ki, hogy az egyéni ízlésnek megfelelően ízesített italt készíthetünk, magunk és a barátaink, ismerőseink részére. A különféle színes, rózsás, egzotikus fűszerek segítségével, már házilag is elkészíthetjük bármelyiket.

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi finomságok a világ minden tájáról

Karácsonyi finomságok a világ minden tájáról

Nincs kedved idén is mézeskalácsot sütni? Válassz egy receptet a nemzetközi felhozatalból!

Olcsó és egészséges finomságok.

Olcsó és egészséges finomságok

Az egészséges táplálkozás kulcsfontosságú, hogy sokáig egészségesek maradjunk. A cikkben néhány olcsó és egészséges finomságot mutatunk be.

Édesburgonya Ételreceptek: Kreatív Módok az Édesburgonya Elkészítésére

Édesburgonya Ételreceptek: Kreatív Módok az Édesburgonya Elkészítésére

Az édesburgonya, más néven batáta, egy olyan zöldség, amely nemcsak ízletes, hanem rendkívül tápláló is.