Miért érdemes pilates géppel edzened?

Milyen hozzáadott értékkel bír a pilates-gépek használata? Bár a szőnyegen való edzésnek is megvannak az előnyei, a gépesített pilatessel újabb szintre emelheted a gyakorlást. Ebben az átfogó útmutatóban megismerjük az egyes típusokat és tippeket adunk a tökéletes gép kiválasztásához.
Miért érdemes pilates géppel edzened?

Reformer

A Reformer talán a legismertebb és legszélesebb körben használt pilates-gép. Egy csúszó kocsiból áll, amely egy különböző ellenállású rugókkal ellátott kerethez van rögzítve. A reformer teljes testre kiterjedő edzést kínál, az egész test izmait megcélozva a kontrollált, áramló mozdulatokkal. A reformer kiválasztásakor vedd figyelembe az olyan tényezőket, mint a méret, az ellenállási szintek és az olyan kiegészítő funkciók, mint a torony vagy az ugródeszka.

Cadillac (trapasztal):

A Cadillac, más néven Trapasztal egy sokoldalú pilates-berendezés. Egy megemelt, párnázott platformmal rendelkezik, amelyre különböző rudak, hevederek és rugók vannak rögzítve. A Cadillac a gyakorlatok széles skáláját kínálja és ideális törzserősítésre. A Cadillac kiválasztásakor vedd figyelembe az olyan tényezőket, mint a magasság, a stabilitás és a tartozékok.

Torony

A torony, más néven fali torony a Cadillac helytakarékos alternatívája, amely a falhoz rögzíthető, és rugókkal, rudakkal és hevederekkel van felszerelve az ellenállásos edzéshez és nyújtáshoz. A tornyok különböző konfigurációkban kaphatók, az egyszerű falra szerelt egységektől az olyan kiegészítő funkciókkal rendelkező, bonyolultabb rendszerekig, mint a guruló rúd és az átnyomó rúd. A torony kiválasztásakor vedd figyelembe az olyan tényezőket, mint a helyigény, a rögzítési lehetőségek és a rendelkezésre álló gyakorlatok sokoldalúsága.

Szék

A pilates szék, amelyet néha Wunda széknek vagy Combo széknek is neveznek, egy kompakt berendezés, amely kihívást jelentő edzést kínál. Az erőre, az egyensúlyra és a stabilitásra összpontosít. A szék egy rugókkal és fogantyúkkal ellátott platform az ülő -vagy állóhelyzetben végzett ellenállás gyakorlatokhoz. A szék kiválasztásakor vedd figyelembe az olyan tényezőket, mint a méret, a magasságbeállítási lehetőségek és a tartozékok, például az osztott pedálos vagy magasított szék elérhetősége.

Hordó

A pilates hordók olyan ívelt fa vagy kárpitozott készülékek, amelyeket a gerinc természetes görbületének alátámasztására terveztek. A hordókat elsősorban gerincegyenesítő, hajlékonysági edzésre és törzserősítő gyakorlatokra használják. A hordó kiválasztásakor vedd figyelembe az olyan tényezőket, mint a méret, az anyag és a hordó görbülete, hogy megfelelő alátámasztást biztosítson a gyakorlatok során.

Kapcsolódó cikkek

4 tipp az egészségesebb élet kialakítására - akaraterő is kell hozzá

4 tipp az egészségesebb élet kialakítására

Az egészséges élet kialakításához először is az elhatározás a legfontosabb lépés. Ha még mi sem vagyunk biztosak abban, hogy változtatni szeretnénk, úgy nem lesznek sikerélményeink. Mutatunk 4 tippet, amelyek segíthetnek az egészségesebb élet kialakításáb

Minden, amit a lézerterápiáról tudni kell

Minden, amit a lézerterápiáról tudni kell

A hideglézer technológia népszerűsége az egészségügyben és a szépségiparban is növekszik.