Nyelvtanulás: ezeket a módszereket mindenképpen vesd be!

Biztosan mindenki hallott róla vagy ismer olyan embert vagy embereket, akik sok nyelvet beszélnek. Mielőtt a genetikára, a tehetségre, a szerencsére és egyéb tényezőre fognánk a különleges teljesítményüket, érdemes meghallgatni őket arról, hogy hogyan jutottak el erre a szintre.
Nyelvtanulás: ezeket a módszereket mindenképpen vesd be!

Nyelvtanulási módszerek

Milyen megoldások vannak arra, hogy gyorsabban és könnyebben menjen a nyelvtanulás? Most kiderül!

● Szólaljunk meg minél többször!

Napjainkban már egyszerűbb, hogy a Google Translate segítségével fordítsunk le egy rövid bemutatkozást, köszönés, bemutatkozás, miket szeretünk. Gyakoroljuk a szöveget, vegyük fel videóra.

● Énekeljünk!

Ha szeretjük a zenét, keressünk a célnyelven egy zeneszámot, hallgassuk sokat és énekeljük. Ha már kívülről fújjuk, nekiállhatunk lefordítani is.

● Használjuk a technikát.

Töltsünk fel a telefonunkra nyelvtanító applikációkat, mint a Duolingo. Bárhol elővehetjük, felfedezhetünk magunknak egy - egy új szót, amivel leírhatjuk a hobbijainkat, gondolatainkat. A Word Lens applikáció bárhol segít elolvasni a feliratokat.

● Olvassuk el a kedvenc könyvünket a cél nyelven.

Persze először egy szót sem értünk majd belőle, de a végére lehet, hogy követni tudjuk az eseményeket.

● Nézzünk sorozatokat!

Ugyanúgy mint az olvasásnál, a kedvenc sorozatunkat a célnyelven kell elkezdeni nézni, és egy-két évad után elkezdődhet a dialógusok megértése.

● Építsük a szókincsünket munkába járás alatt.

Menet közben mindig ugyanazon a helyen, ugyanazokat a szavakat ismételgessük. Valamilyen tárgyról eszünkbe jutó szavakat.

● Nézzünk vicces videókat.

A YouTube vicces reklámjai rövidek, velősek, könnyen meg lehet érteni a jelentésüket. A cél nyelvre lefordított, vicces reklám felirattal könnyen lehet nyelvi gyakorlatokat találni.

● Építsük a szókincsünket rímekkel.

Hasonló hangzású szavak csoportosításával is lehet szavakat tanulni.Mint például fóka, róka, móka.

Az első ezer szó

Azokat az embereket, akik kettőnél több nyelvet ismernek vagy beszélnek, poliglottoknak hívják. Egy magyar férfi, Gál Ottó 27 nyelven tett már sikeres nyelvvizsgát, rájött arra, hogy ha kb. 800 szót ismerünk, a szövegek 80%- át bármely nyelven meg lehet érteni. 1000-2000 szóval már érdemi beszélgetést is folytathatunk. A poliglott emberek egyetértenek abban, hogy nyelvet tanulni nem nehéz, nincs hozzá szükség semmilyen szuperképességre.

Egy ír férfi Benny Lewis folyékonyan hét nyelven beszél, négy nyelven tud egyszerűbb, hétköznapi beszélgetést folytatni, és egy tucatnak ismeri az alapjait. Állítja, hogy el kell felejteni az iskolai magolós nyelvtanulást. Egy másik módszerrel 3-5 hónapon belül olyan nyelvtudásra tehetünk szert, amivel utazásaid során beszélgetni tudunk a helyiekkel.

Az alapszintű beszélgetés elsajátításához három fő szabályt kell betartani:

  1. az első naptól meg kell szólalni helyi nyelven

  2. szórakozva a saját magunk örömére tanuljunk

  3. minden nap gyakoroljunk

Miután az angol nyelv nélkül nem nagyon tudunk semmit tenni, a BeHappy nyelviskola segítségével az angol tanulás mindenkinek megoldható.

Összegezve

Ahhoz, hogy nyelvet tanuljunk, nem kell konzervatív módon tankönyvekből és tanfolyamokon nyelvet tanulni, hiszen ma már nagyon sokféle módon elérhető, hogy beszélni tudjunk egy idegen nyelven.

Kapcsolódó cikkek

Nyelvtanulás: ezeket a módszereket mindenképpen vesd be!

Nyelvtanulás: ezeket a módszereket mindenképpen vesd be!

Biztosan mindenki hallott róla vagy ismer olyan embert vagy embereket, akik sok nyelvet beszélnek.