8 sport, ami tényleg nagyon égeti a kalóriát

Mindenféle testmozgás kiváló az egészségre gyakorolt hatása miatt, azonban a tényleges kalóriaégetés már más kérdés.
8 sport, ami tényleg nagyon égeti a kalóriát

Mindenféle testmozgás kiváló az egészségre gyakorolt hatása miatt, azonban a tényleges kalóriaégetés már más kérdés. Nem mindegy, ki milyen edzésfajtákat alkalmaz a fogyás érdekében.

Az egészséges életmód elengedhetetlen feltétele a rendszeres testmozgás, hiszen így tarthatjuk formában és karban testünket, valamint a szervezetet. Azonban ha ezen túl a látványos fogyás a célunk, érdemes a számunkra megfelelő edzéseket kiválasztani. Noha ma már mindenféle új és modern fogyasztó testmozgásról hallani, mégis a leghatékonyabb kalóriaégető sportágak a jól bevált, hagyományos sportok. Ha csupán kalóriaégetésről beszélünk, mindenképpen kardió jellegű edzéseket kell végezni, és minél inkább élvezzük az adott mozgásfajtát, annál jobb. Az alábbiakban felsorolt kalóriaégető sportok nem csak a fogyásban, hanem az egészségesség fenntartásában is kiválóan megfelelők.

Íme 8 szuper kalóriaégető sport:

  • Tenisz: óránként legalább 600 kalóriát égethetünk el teniszezés közben, ráadásul a folyamatos sprintek és adogatások különösen nagymértékben fejlesztik az izmokat és az állóképességet egyaránt. A nagy ütések, szervák és röpték után azonnal vissza kell helyezkedni középpályára, így tehát valóban folyamatos és állandó mozgásban van egy teniszező.

  • Úszás: kitűnő sportág, amely jótékony hatással van a szív-és érrendszerre. Ezen kívül pedig az egész testet karban tartja, főleg a hátizmokat. Pozitív hatással bír a gerinc állapotára, valamint tökéletesen fejleszti az izmokat, és rendkívüli kalóriaégető hatása miatt remekül formálja a testet. Ráadásként pedig pluszpont, hogy bármelyik évszakban csobbanhatunk a medencébe, és már kezdhetjük is a tempózást.

  • Evezés: ami a fogyást illeti, rendkívül hatékonynak bizonyosul az evezés. Továbbá talán ez a legveszélytelenebb sportág a sérülések tekintetében.

  • Squash: ez egy kitűnő kardió edzés, amely javítja és növeli az állóképességet, valamint elképesztő mennyiségű kalóriát lehet elégetni segítségével. Fejleszti az erőt, az izmokat és jó hatással van a koordinációs képességekre is.

  • Kosárlabda: elképesztően fárasztó sportág, de mégis rengeteg pozitív előnnyel rendelkezik. Ilyen például a stresszcsökkentő, vagy az önbizalom-növelő hatása. Ezeken túl pedig a folyamatos mozgás és kocogás miatt nagyon égeti a kalóriákat. A fogadók körében is kedvelt sportág a kosárlabda.

  • Biciklizés: alacsony energiabefektetésű kardió jellegű sportág, amely csodás lehetőség azok számára, akik több kilótól szeretnének viszonylag gyorsan megszabadulni. Mivel rengeteg kalóriát égethetünk el segítségével, ezért mindenképpen érdemes beiktatni edzéstervünkbe, legalább ami a nyári évszakokat illeti. Benti párjaként jelenik meg a spinning, amely szintén szuper lehetőség minden sportolni vágyó ember számára. Ez bármelyik évszakban elérhető, amely nem csak nagyon fárasztó, de hosszú távon valóban látványos eredményeket produkál.

  • Futás: a közhiedelemmel ellenkezőleg, a futás nem csak a fiatalok számára ajánlott sport. Bármelyik korosztály számára kedvező, pozitív hatással lehet a kocogás, természetesen mindenkinek a maga tempójában. Aki rendszeresen, sokat és hosszú távon fut, annak kevesebb eséllyel alakulhat ki csontritkulás vagy izomfájdalom. A fizikai pozitívumok és előnyök mellett fontos tudni, hogy mentálisan is kifejezetten jótékony hatással bír az emberi pszichére. Egy kiadós futás után mindenki frissnek és üdének érezheti magát, így tehát elősegíti a szellemi munkavégzést, és a belső harmónia kialakulását egyaránt. Ez az egyik legjobb kalóriaégető sportág.

  • Röplabda: nagymértékben felgyorsítja az anyagcserét, kiválóan égeti a kalóriát, valamint erősíti az állóképességet és a koordinációs készségeket. Sőt mi több, hangulatjavító hatással bír, továbbá pedig növeli az agilitás kialakulását. Emellett pedig remek csapatsport, amit a barátokkal együtt is csinálhatunk, így a jótékony hatásai mellé még az élvezet és vidámság is hozzátartozik.

Kapcsolódó cikkek

8 sport, ami tényleg nagyon égeti a kalóriát

8 sport, ami tényleg nagyon égeti a kalóriát

Kalóriát szeretnél égetni? Ezt a 8 sportot próbáld ki.