Az ágynemű is befolyásolja az alvás minőségét

A kellemes környezet hozzájárul a pihentető alváshoz, ezért nem mindegy, hogy milyen a hálószobánk, és az ágyunk. A megfelelő ágynemű segít ellazulni és ráhangolódni az alvásra, ha megfelelő az anyaga és a színe.
Az ágynemű is befolyásolja az alvás minőségét

Milyen legyen az ágynemű?

A hálóba belépve az ágynemű az, ami magára vonja a tekintetet akkor is, ha szép és akkor is ha nem igazán. Az ágyneművel szembeni elvárás, hogy jó minőségű anyagból készüljön, az évszaknak megfelelő, kellemes tapintású, puha, kényelmes legyen. Lehet vastag, meleg vagy könnyű, vékony anyagból, de fontos tényező a szín és a minta is. Miután a bőrrel közvetlenül érintkezik a textil lényeges, hogy jól szellőzzön és ne irritálja a bőrt. Többféle anyagból készülhet, mint a pamut szatén, krepp, flanel, len, poliészter, mikroszálas poliészter, pamut, damaszt.

Az összes anyagféleség közül a legnépszerűbbek, a pamutból készült ágynemű garnitúrák, mert az hipoallergén, antisztatikus, jó nedvszívó, és jó hővezető is egyben, így száraz környezetet biztosít akkor is, ha nagy a hőség. A pamut renforcé anyagokra az elegancia és az extra selymesség a jellemző. Ezeket az anyagokat az érzékeny bőrűek is nyugodtan választhatják az alváshoz. Befolyásolhatja a vásárlást az ágyneműhuzat vasalás igénye, amit napjainkban a háziasszonyok szívesen kiiktatnak a teendőik sorából.

Mi az ágyneműk legfontosabb jellemzője?

Sokak számára a kényelem a legfontosabb, kompromisszumok nélkül, ezért fontos, hogy környezetbarát anyagból készüljön és nem árt ha puha is anyaga. Természetesen a szín és a minta sem mellékes. Mostanában már gyakori, hogy az ágynemű garnitúrákat kétoldalasra készítik, így a minták lehetőségét is változtatni tudják az ágyazás során. A választék általában megfelel a lakberendezési trendeknek.

Mekkora méretű az ágyneműhuzat?

A magyar ágyneműk alap méretei eltérnek az európai országok ágynemű méreteitől. Nálunk a paplanhuzat mérete 140x200 cm, a párnáé pedig 70x90 cm.

A hálószoba átalakítása leggyorsabban az ágynemű cseréjével, pénztárcakímélő módon valósítható meg. Lehet évszakonként másik ágynemű garnitúrát váltogatni, hangulatosabbá változtatja a szobát, ha az évszaknak megfelelő a huzat.

A színek szerepe sem elhanyagolandó. Hálószobába óvatosan kell bánni az erőteljes, meleg színekkel, a naranccsal és a vörössel, mert inkább élénkítő, mint nyugtató hatásúak.

A kék, a zöld, a szürke és az ibolya hűvös árnyalatai megnyugtatóan hatnak. Jó választás a rózsaszín is, ami elősegíti az alvást.

Hogy mennyibe kerül az ágyneműhuzat, azt az Ágyneműshop webáruház oldalán lehet megtekinteni, ahol kizárólag minőségi agyagból készült változatokat találhatunk.

Összegezve

Az ágynemű garnitúrának fontos szerepe van a hálószobában. Meghatározza az alvás minőségét az ágyneműhuzat anyaga, összetétele, puhasága, kényelme. A színeknek és a designnak a hangulatra gyakorolt hatása, befolyásolja a közérzetünket.

Kapcsolódó cikkek

5 tipp a következő költözéshez

5 tipp a következő költözéshez

Akár új otthonba költözik, akár egy másik városba költözik, van néhány tipp, amivel megkönnyítheti a folyamatot.

Húsvéti és gyereknapi ajándékok gyerekek számára

Húsvéti és gyereknapi ajándékok gyerekek számára

Az ünnepek közeledtével biztosan mindenki azon gondolkodik, hogy mivel lepje meg a csemetéjét.