Karácsonyi dekoráció a világ körül

Szeretjük, ha karácsonykor mindenütt hangulatos díszek vesznek körül - és ezzel a világ más tájain is sokan így vannak. Érdemes szemügyre venni más országok szokásait, hátha ihletet merítünk tőlük.
Karácsonyi dekoráció a világ körül

Mexikó

Ha a karácsonyi dekorról van szó, a mexikóiak nem is lehetnének ennél színesebbek és feltűnőbbek. Ehhez hozzájárulnak a papírmaséfigurák, a piñaták is, amelyek nem csak a gyerekeket derítik jobb kedvre, népszerűek a felnőttek körében is. A többségük édességeket tartalmaz, és ha gyerekekről van szó, természetesen játékokat is.

Skandinávia

Bármilyen meglepő, a skandinávoknál a kecske az egyik legfontosabb karácsonyi szimbólum. A piros szalagokkal átkötött kecskék felkerülnek a karácsonyfákra, de számos dísztárgyon is szerepelnek. A legismertebb a 13 méter magas, 3 és fél tonnás "megakecske", amelyet évről évre kiállítanak a svéd Gävle városában.

Ukrajna

Ha félsz a pókoktól, nem célszerű a karácsonyt Ukrajnában ünnepelned. Az ukránok ugyanis az ünnepek alkalmából mindent pókhálókkal aggatnak tele. Ennek alapja egy régi mese egy özvegyről, aki nem engedhette meg magának az ékszereket, és egy reggel arra ébredt, hogy pókok szőtték tele a lakását. A napfényben csillogó pókhálók ihlette díszek a mai napig minden karácsonykor előkerülnek az ukránoknál.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi dekoráció a világ körül

Karácsonyi dekoráció a világ körül

Így öltöznek ünnepi díszbe a világ országai.

Karácsonyi finomságok a világ minden tájáról

Karácsonyi finomságok a világ minden tájáról

Nincs kedved idén is mézeskalácsot sütni? Válassz egy receptet a nemzetközi felhozatalból!