Ezeket érdemes tudni, ha cégalapítás előtt állunk

Ahhoz, hogy saját céget alapíthassunk, bizonyos feltételeknek meg kell felelnünk, erre pedig meglehetősen pontos szabályok vonatkoznak.
Ezeket érdemes tudni, ha cégalapítás előtt állunk

Először is, a cég alapítójának, egészen pontosan az ügyvezetőjének nagykorúnak kell lennie, nem állhat gondnokság alatt, valamint nem lehet valamilyen bűncselekmény miatt jogerősen elítélt személy. Ha ez rendben van, rendelkezünk egy jó ötlettel, illetve egy kecsegtető üzleti lehetőség vár ránk, akkor érdemes belevágni a cégalapításba. Ehhez ma már nincs szükség komoly előismeretekre, akár néhány nap alatt sikerülhet életre hívni a céget. Ha bizonytalanok lennénk, a Logosz közreműködésével lényegesen könnyebb dolgunk lesz.

Mit kell tennünk?

Szükségünk lesz egy hangzatos cégnévre, aminek egyediségéről a cégjegyzék segítségével győződhetünk meg. Amennyiben már foglalt a kiszemelt név, azt tudnunk kell, hogy legalább három karakterben különböznie kell a választottunknak a másik, már használatban lévőtől.

Szintén fontos részlet, hogy a bejegyzéshez egy székhelyre is szüksége van a cégünknek. Ez egy saját tulajdonban lévő ingatlan lehet, illetve, ha szerződéses hozzájárulásunk van az erre a célra való használatról, akkor albérlet is lehet. Ha nem rendelkezünk saját ingatlannal, illetve például az otthoni címünket nem szeretnénk ehhez használni, akkor célszerű a székhelyszolgáltatást igénybe venni, hiszen ennek segítségével sok teher lekerül a vállunkról.

Előbbiek mellett legalább egy tevékenységi kört is meg kell jelölni, arra külön figyelmet fordítva, hogy vannak engedélyköteles tevékenységek. Amennyiben Kft. vagy Bt. alapítása a célunk, akkor nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy rendelkeznünk kell a megfelelő mennyiségű alaptőkével, aminek befizetés szabályairól, határidejéről külön tájékozódni érdemes. Ha idáig már eljutottunk, nem sok van hátra, de például az igen, hogy a cég tagjainak névsorát tisztázzuk. A szereplők számának és feladatkörének meghatározása is egy a ránk váró feladatok közül, amik együttesének köszönhetően jön létre saját cégünk.Kapcsolódó cikkek

A bérgyártás lehetősége egy palackozóüzemben

A bérgyártás lehetősége egy palackozóüzemben

A bérgyártás egyre népszerűbb megoldás a gyártóiparban, különösen az italgyártás területén. De mi is pontosan a bérgyártás, kik számára jelenthet előnyös megoldást, valamint mikor érdemes igénybe venni ezt a szolgáltatást?

Ezeket érdemes tudni, ha cégalapítás előtt állunk

Ezeket érdemes tudni, ha cégalapítás előtt állunk

Gyors és egyszerű folyamat, de odafigyelést igényel.