Így lehet igazán zöld a karácsony: íme, a legjobb környezetkímélő tippek

Szeretnéd környezettudatosabban ünnepelni a karácsonyt, de elképzelésed sincs, mit tehetnél meg az ügy érdekében? Íme, néhány praktikus tipp!
Így lehet igazán zöld a karácsony: íme, a legjobb környezetkímélő tippek

Bérelt karácsonyfa

Nem szeretnél kivágott fát állítani a nappalidba, de a műfenyő gondolata is lehangoló? Ebben az esetben akár ki is bérelhetsz egy cserepes fenyőfát egy közeli faiskolától, amit aztán az ünnepek után leadhatsz.

Ajándékok vásárlása helyben

Igaz, hogy az Amazonon és egyéb oldalakon vásárolni roppant kényelmes megoldás, de az árucikkek szállítása rendkívül környezetkárosító. Válassz ajándékot inkább egy közeli üzlet kínálatából!

Kendő a csomagolópapír helyett

Nem csak környezetkímélő, még praktikusabb is, ha az ajándékpapír pazarlása helyett kendőbe csomagolod az ajándékokat. A kendő ráadásul maga is lehet ajándék, amit a szeretteid a jövőben is hordhatnak.

Kevesebb műanyag

Az persze nem gond, ha a korábbi években vett díszeidet felhasználod, de ha újakat vennél, maradj inkább a fa, pamut, viasz és egyéb természetes anyagok mellett.

Gyertyák az égők helyett

Az égősorok rendkívül energiaigényesek, főleg, hogy akár az ünnepek teljes hosszában is világítanak a lakások ablakaiban. A gyertyafény hangulatosabb és nem növeli a rezsidet sem.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi dekoráció a világ körül

Karácsonyi dekoráció a világ körül

Így öltöznek ünnepi díszbe a világ országai.

Karácsonyi finomságok a világ minden tájáról

Karácsonyi finomságok a világ minden tájáról

Nincs kedved idén is mézeskalácsot sütni? Válassz egy receptet a nemzetközi felhozatalból!