Amit a jegygyűrű vásárlásról tudni érdemes

Ha hamarosan jegygyűrűt fogsz kapni, vagy éppen kezditek az ékszerüzleteket járni a pároddal, néhány dolgot érdemes figyelembe venni, mielőtt kimondod az igent a gyűrűre.
Amit a jegygyűrű vásárlásról tudni érdemes

A forma a legfontosabb

Mielőtt választasz, légy tisztában azzal, hogy a párod mit szeret a leginkább. A forma a kő geometriáját mutatja, míg a vágás a kő oldalainak szögét.

Számít a foglalat

Egy minőségi foglalat meghatározó lehet a gyűrű kinézetében. A klasszikus kör alakú kővel ellátott jegygyűrűnek friss, modern keretet adhat egy megfelelő foglalat. A divatos ovális kő sokkal hagyományosabbnak tűnik egy négykarmos foglalatban. A kő formájához megtalálni a megfelelő foglalatot kulcsfontosságú

Próbáld feltérképezni a párod stílusát!

Manapság már nem számít különlegesnek, ha egy pár együtt választ jegygyűrűt. De ha jobban szereted a hagyományokat, és szeretnéd meglepni a párodat egy szép gyűrűvel, előtte végezz egy kis nyomozást! Megkérdezheted a legjobb barátnőjét - természetesen, csak ha kötelezed a titoktartásra -, de önállóan is folytathatsz kutatómunkát. Figyeld meg, milyen ékszereket hord. Platinát, ezüstöt vagy aranyat? Tetszenek neki a vintage stílusú ékszerek, vagy inkább a modernebb darabokért van oda? Néhány hétig figyelj, mielőtt vásárolsz!

A fém típusa

Sokféle fém közül választhatsz. Az egyik népszerű alapanyag a platina, ami a leginkább ellenálló, és tiszta, azaz hipoallergén, ami fontos szempont, ha valaki allergiás. Választhatsz aranyat is többféle színben, fehérben, sárgában, rózsa változatban, de még zöldben is. A platinán és az aranyon kívül még elgondolkodhatsz a palládiumon, ami a platinához képest szürkésebb árnyalatú, de választhatsz gyűrűt az arany és a platina keverékéből készítve is.

Nézd az árat is!

Úgy kell a legjobb gyűrűt megvásárolnod, hogy ne verd magad adósságba. Ha a legnagyobb követ nem tudod megfizetni, válassz olyat, ami kevésbé van besüllyesztve, így még a kisebb kő is jobban kiemelkedik és nagyobbnak tűnik. Ha a kövön nem szeretnél spórolni, válassz kisebb karátot, pl. a 2 és az 1,8 között árban már nagy a különbség.

Vásárolj biztonságosan!

Mindig annál az ékszerészénél kezd a nézelődést, akit a barátaid vagy ismerőseid ajánlanak. Ha ilyen nincs, interneten böngéssz és nézz utána a különböző üzleteknek. Mindig ellenőrizd az üzlet visszatérítési szabályait is, hogy legalább a követ kicseréltethesd, ha később erre szükség lenne.

Adj magadnak legalább 6 hetet!

Ne feledd, rendelés után akár 6 hétbe is telhet, mire a gyűrű megérkezik. Készítése annál tovább tart, minél több az egyedi kívánság vele kapcsolatban. Ha gravíroztatni akarsz, rendeléskor ne felejtsd el leadni a pontos feliratot!

Legyen igazolva!

Az egy karátos vagy annál nagyobb gyémántokhoz igazolás jár, mely tanúsítja a kő minőségét és méretét. Az ilyen gyűrűkhöz járó papíron azt is feltüntetik, ha valami tovább növeli az értékét, pl. híres tervező készítette, antik ékszer vagy kézzel készített.

Kapcsolódó cikkek

Stackers ékszerdobozok rajongóknak

Stackers ékszerdobozok rajongóknak

A Stackers ékszerdobozokat a praktikus, intelligens és moduláris ékszer és karóra tárolás és rendszerezés megoldására tervezték, különös tekintettel a moduláris, charmokkal is kombinálható ékszerek világára.

Amit a jegygyűrű vásárlásról tudni érdemes

Amit a jegygyűrű vásárlásról tudni érdemes

Ha hamarosan jegygyűrűt fogsz kapni, vagy éppen kezditek az ékszerüzleteket járni a pároddal, néhány dolgot érdemes figyelembe venni, mielőtt kimondod az igent a gyűrűre.